Kursus Penulisan Laporan Dan Kertas Kerja Koperasi Permodalan Felda

Kursus Penulisan Laporan Dan Kertas KPFMB (Koperasi Permodalan Felda Malaysia Berhad) ini adalah seperti berikut :

Kursus Penulisan Laporan Dan Kertas KPFMB telah berlangsung pada 25 & 26 September 2018 baru-baru ini. Awaken Training & Consultancy Sdn Bhd dilantik sebagai konsultan untuk mengendalikan Kursus Penulisan Laporan Dan Kertas Kerja Koperasi Permodalan Felda ini bertempat di Dewan Perdana Felda, Kuala Lumpur. Tahniah kepada semua peserta atas komitmen hebat anda selama dua hari memantapkan ilmu dan kemahiran menghasilkan laporan dan kertas kerja yang efektif dalam kursus ini.

 

Kursus Penulisan Laporan Dan Kertas KPFMB

 

 

 

Aktiviti dalam organisasi perlu diurus dengan sistematik bagi  memastikan perlaksanaan  dan penilaian kepada pelaksanaan dilakukan dengan baik. Kertas cadangan berfungsi sebagai instrumen untuk memudahkan pihak pengurusan memahami cadangan dan gerak kerja bagi pelaksanaan satu-­satu aktiviti.

 

Kursus Penulisan Laporan Dan Kertas KPFMB

 

Kursus Penulisan Laporan Dan Kertas KPFMB

Kertas laporan pula berfungsi sebagai instrumen untuk rekod dan penilaian pelaksanaan aktiviti yang sudah dilaksanakan. Kertas cadangan yang baik menjelaskan secara lengkap semua aspek penting dalam rancangan aktiviti manakala kertas laporan yang berkesan melaporkan secara objektif gerak kerja aktiviti yang sudah dijalankan. Oleh yang demikian, kemampuan menyediakan kertas cadangan dan kertas laporan laporan yang memenuhi keperluan organisasi adalah penting bagi memastikan kelancaran aktiviti yang dijalankan dalam organisasi. Bengkel ini akan memberikan pendedahan  kepada peserta mengenai kaedah pengurusan dan penulisan kertas cadangan dan kertas laporan yang berkesan.

 

Kursus Penulisan Laporan Dan Kertas KPFMB

Kursus Penulisan Laporan Dan Kertas KPFMB

 

 

Antara objektif Kursus Penulisan Laporan Dan Kertas Kerja Kursus Penulisan Laporan Dan Kertas KPFMB (Koperasi Permodalan Felda Malaysia Berhad) ini adalah seperti berikut :

 1. Pendedahan kepada peserta mengenai format kertas cadangan dan kertas laporan laporan
 2. Pendedahan kepada peserta mengenai penggunaan tatabahasa melayu yang betul dalam komunikasi tulisan melibatkan penyediaan kertas cadangan dan kertas laporan laporan.
 3. Pendedahan kepada peserta mengenai proses lengkap kertas cadangan dan kertas laporan laporan yang berkesan bermula dari peringkat pra penulisan, penulisan dan pasca penulisan.
 4. Pelaksanaan latihan amali dalam proses penyediaan kertas cadangan dan kertas laporan laporan bagi memastikan maklumat yang dipelajari dapat dipraktikkan secara terus.
 5. Pendedahan kepada peserta dengan contoh-­ contoh kertas cadangan dan kertas laporan laporan yang pernah disediakan bagi tujuan rasmi. Contoh ini dirujuk sepanjang proses bengkel berjalan.
 6. Pendedahan kepada peserta mengenai keperluan penilaian profil pembaca bagi tujuan memastikan dokumen yang ditulis memenuhi matlamat penyediaannya.

Kursus Penulisan Laporan Dan Kertas KPFMB

Kursus Penulisan Laporan Dan Kertas KPFMB

Kursus Penulisan Laporan Dan Kertas KPFMB

Kursus Penulisan Laporan Dan Kertas KPFMB

 

Kami kongsikan antara maklum balas dan pendapat daripada para peserta secara keseluruhan berkaitan Kursus Penulisan Laporan Dan Kertas Kerja Koperasi Permodalan Felda ini :

 

 1. Sangat bagus. (Mohd Fairuzafendi Bin Yacob, Penolong Eksekutif).
 2. Pengisian dan modul amat bagus dan penceramah pandai mengisi kebosanan dengan aktiviti santai dan sebagainya. (Shahrohizam Bin Mohd Sharil, Pengurus Pasaran Modal).
 3. Pemilihan penceramah adalah sesuai dengan program ini. (Noor Suria Binti Abdul Jalil, Eksekutif Akaun).
 4. Amat baik. (Saifuddin Bin Sulaiman, Jabatan Perkhidmatan Kewangan).
 5. Cara penyampaian kursus yang sangat menarik. (Noor Atila Binti Zolkefli, Eksekutif Kewangan).
 6. Penceramah menyampaikan maklumat secara jelas dan mudah difahami. (Shahnizam Bin Sayadi, Pengurus Pembangunan Perniagaan dan Audit Dalaman).
 7. Menarik! Kursus ini dapat membantu dalam penulisan laporan untuk masa datang. (Siti Shakira Nabila Binti Mohd Suhaimi, Eksekutif sumber Manusia).

 

Anda berminat untuk mengadakan Kursus Kursus Penulisan Laporan Dan Kertas Kerja ini di tempat anda? Hubungi kami segera untuk mendapatkan maklumat terperinci kursus ini beserta sebutharga!

Related posts

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x